Blog

Rookafzuigers: Dampen afzuigen en Waarde toevoegen

08 March, 19 3:11 pm · Laat een reactie achter · Colin Brown
Share
Facebooktwitterlinkedinmail

Welding Smoke Impacts Welder

Hoe belangrijk is het verwijderen van lasdampen op de werkplaats? Vraag dat maar eens aan een lasser, of aan iemand die werkt in de buurt van lassers die lassen in besloten of halfbesloten ruimten.

Een aantal jaar geleden werkte ik op een stukgoederenschip. Het schip moest uitgebreide renoveringswerken ondergaan en het ruim bestond uit vier of vijf verdiepingen. Jammer genoeg nam mijn werkgever, een klein reparatiewerf in San Francisco, luchtkwaliteit op het werk niet serieus. We waren met meer dan twintig mensen, waaronder verschillende lassers, aan het werk in het ruim. Men kon vanop afstand zien hoe rook en lasdampen vanuit het ruim omhoog krulden! Destijds waren veiligheidsvereisten niet altijd even prioritair. Maar OSHA en andere reglementen terzijde gelaten, werknemers verzorgen en hen te allen tijde een veilige werkplek aanbieden, is een must. Een onderneming die dat niet doet, kan nooit winstgevend zijn. Door geen veilige werkplek te voorzien, kan men werknemers kwijtspelen door gezondheidsproblemen en personeelsverloop of wordt men met de gevolgen van niet-naleving van bepaalde normen geconfronteerd.

“Breathers zijn heet en ongemakkelijk, en veel lassers weigeren gewoon om ze te gebruiken”

Er zijn een aantal manieren om met lasdampen om te gaan. Een eerste aanpak is het gebruik van maskers. Ik deed er vaak eentje aan, maar ze zijn warm en niet aangenaam om dragen. Veel lassers weigeren ze te gebruiken. Bovendien zijn ze op lange termijn opmerkelijk duur, aangezien de filters dagelijks moeten worden vervangen. En als het een wegwerpmasker is, moet het hele masker elke dag worden vervangen.
Mobiele rookafzuigers – ook wel rooketers genoemd – zijn een veel betere oplossing. Mobiele rookafzuigers zuigen een hoger percentage dampen weg in vergelijking met maskers en beschermen iedereen op de werkplek, niet enkel de lassers. Ze kunnen worden verplaatst op het werkterrein en van het ene terrein naar het andere, maar kunnen ook op vaste werkplaatsen geïnstalleerd worden. Deze machines kunnen er helpen voor zorgen dat werknemers hun werk veilig kunnen uitvoeren. Uw werknemers zullen u dankbaar zijn.

Bezoek onze pagina over het verhuur van lasafzuigingsapparatuur om alle rookafzuigers van Red-D-Arc te overlopen. We verkopen eveneens gebruikte rookafzuigers op onze pagina Verkoop van gebruikte apparatuur.

Reacties zijn gesloten.

AirGas Logo

Airgas, an Air Liquide company, is the nation's leading single-source supplier of gases, welding and safety products. Known locally nationwide, our distribution network serves more than one million customers of all sizes with a broad offering of top-quality products and unmatched expertise.