Blog

Droogijsstralen Toepassingen in de olie- en gasindustrie

08 March, 19 3:48 pm · Laat een reactie achter · Colin Brown
Share
Facebooktwitterlinkedinmail

oil storage facility

Olie- & Gasindustrie Niet-destructief onderzoek, Inspectie en Oppervlaktevoorbereiding Werkt u in de olie- en gasindustrie?

Bent u betrokken bij niet-destructief onderzoek, inspectie of oppervlaktevoorbereiding? Of bij het onderhoud van pijpleidingen, warmtewisselaars of drukvaten? Krijgt u te maken met deze of vergelijkbare activiteiten, dan is het goed mogelijk dat u regelmatig oppervlakken grondig dient te reinigen. Wat is de beste manier om oppervlakken van dergelijke apparatuur te reinigen? Er bestaat niet één beste manier voor alle toepassingen, maar droogijsreinigen is een moderne reinigingsmethode die wel tijd en geld kan uitsparen. Bij deze techniek wordt gerecycleerde CO2 in de vorm van vast droog ijs als reinigingsmateriaal gebruikt.

Droog ijs is zacht en schuurt niet op de meeste oppervlakken, en kan bijgevolg worden gebruikt voor delicate onderdelen, zoals elektronicaonderdelen, die door reinigen met water of oplosmiddelen beschadigd zouden kunnen raken. De straalapparatuur is draagbaar en kan dus ter plaatse worden gebruikt: demontage en andere voorbereidingstijd worden tot een minimum herleid. En niet te vergeten, droog ijs gaat bij contact met het oppervlak dat wordt gereinigd om in gasvorm — men hoeft dus ook niet op te ruimen, men hoeft niets weg te gooien, men hoeft zich geen zorgen te maken over korrelverontreiniging van de bewegende onderdelen. Sneller, beter, geen schade aan het vuurvaste materiaal, geen etsen met zuur of caustische soda.

“Droogijs is zacht en niet-schurend voor meer oppervlakken en kan daarom worden gebruikt rondom kwetsbare componenten, waaronder elektronica, die door water of oplosmiddelen zouden worden beschadigd”

Overweeg droogijsreinigen voor:

  • convectiesecties of herverdampers
  • warmtewisselaars waaronder ‘fin fan’ en ‘shell & tube’ designs
  • reiniging van binnen- en buitenmuren
  • pijpleidingen * productie-apparatuur
  • reactorschermen
  • draaiend materieel
  • drukvaten

Dry Ice Blasting Machine

Red-D-Arc has heeft droogijsstraalmachines op voorraad..

AirGas Logo

Airgas, an Air Liquide company, is the nation's leading single-source supplier of gases, welding and safety products. Known locally nationwide, our distribution network serves more than one million customers of all sizes with a broad offering of top-quality products and unmatched expertise.